Motorbåtssektionen erbjuder en utbildning i högfartsnavigering.
Målgruppen är de som kör klubbens ribbar och ni som har eller kommer att nyttja planande båtar. Kursen bygger på säkerhet, miljöapåverkan, ekonomi och komfort.
Danskarna har detta krav på sig och i södra Europa kräver båtuthyrare sådana intyg för att hyra vissa båtar.
Vad är en Speedbåd enligt Danska myndigheter kolla här och skrolla ner en bit på sidan så finns en räknesnurra med uppgifter om båtens längd och motorstyrka. Väl gjort vet ni vad danskarna kallar speedbåt https://www.soefartsstyrelsen.dk/SkoleFritidssejlads/UddPersonligeBeviser/Speedbaad/Sider/default.aspx Båtklubbens motorbåtar blir alla så kallade speedbåtar trots att ingen har mer än 60 hkr.
Kursen består av två, två timmarspass teori i klubbhuset och en dag praktik och examination i och utanför Skanörs Hamn i lämpliga båtar.
Kurslitteratur en bok ca 275 SEK Kursavgift 2 750 kr /deltagare inklusive prov och teori med någon/gra av våra egna båtar
Planerade datum teori 25 april och 2 maj kl 19-21 Praktik och examination 11 maj med 12 maj som reservdag vid otjänlig väderlek. 1 timme per person.
Kursledare och examinator Claes Rosenius
Frågor besvaras av Leif Wessel 0730-470304 eller leif.wessel@gmail.com