Allsvenskan i Malmö 31 maj- 2 juni

• SträngnäsAllsvenskan 0518-2
  • SträngnäsAllsvenskan 0518-3

Allsvenskan i Malmö 31 maj- 2 juni

Första deltävlingen i Allsvenskan Segling slutade så här glatt. Skanörs Båtklubb vann sista racet och blev sjua totalt. Nästa omgång kan ses på nära håll nu i helgen, 31 maj-2 juni.

Ylva Selander, som syns i mitten på bilden, seglar tillsammans med ett annat gäng, Arvid Bjelkedal, Philip Edberg, Jacob Skoglösa, August Vigild Nilsson och Elliot Steffensen. Arvid är rorsman och har fyra med sig i båten per match. En är avbytare.

Det blir korta sprintseglingar utanför Limhamns Småbåtshamn från fredag till söndag.  Bästa platsen att se tävlingarna är från västra piren, längst ute vid starttornet.

Tiderna är följande:
Fredag 13-18
Lördag 9.30-17
Söndag 9.30-15 cirka

Skanörs Båtklubb är nykomling bland de 18 lag som kvalificerat sig till Allsvenskan. Den enda skånska konkurrenten är Malmö Segelsällskap, MSS, som arrangerar andra deltävlingen tillsammans med Svenska Seglarförbundet. Det är en stor och rutinerad klubb, som faktiskt hamnade snäppet under Skanör i första omgången. Det kan löna sig att heja på i Limhamn alltså.