C55 / Klubb-båtar

Skanörs Båtklubb har 4 stycken C 55 som står till medlemmarnas förfogande för en ringa årsavgift 1000 SEK, de ska användas till rolig och avkopplande segling samt utbildning av blivande seglare, ungdomar och vuxna.

Vad är en C55:a

Den är 5,51 meter lång och 2,05 meter bred. Rekommenderas som skolbåt av Svenska seglarförbundet.  Den är dessutom en populär och rolig båt att segla ikapp med, är en entypsklass.

Har en stor sittbrunn där man kan gå från för till akter utan att behöva kliva över några tvärgående tofter eller skotskenor.

Är välbalanserad och snabb. Den rätar upp sig själv om man skulle lyckas med konststycket att ”broatcha” eller kränga till för mycket.

Är en kölbåt som erbjuder såväl erfarna seglare som nybörjare verkligt nöje.

De står beredda för segling i stort sett året runt  . Även sena hösten och soliga milda vinterdagar här nere kan bjuda på fina minnesvärda seglatser.

Du som är medlem i SBK går till vårhemsida och bokar båtarna, en segling per gång. Bokningskalendrarana ligger på denna sida uppe till höger. Skanör eller Falsterbo ska bokas i första hand om de är lediga.

Båt som inte används inom trettio minuter från den bokade tiden, då anulleras den bokningen. Avbokning görs på samma sätt som bokning. För att skydda sin bokning kan man använda sig av eget lösenord vid bokningen.

Vill man använda någon av båtarna när man är i hamnen och kommer på att det finns ledig båt då bokas den på egen eller den dator som finns i klubbhuset.  Då framgår det vem som haft båten liksom det går att se hemifrån om det finns tillgänglig båt.

Båtarna står på trailers och sjösätts med dessa.

Du som inte seglat SBK:s C 55:or tidigare måste visa upp dina segelkunskaper till någon av våra ”examinatorer” samt gå igenom proceduren för sjösättningen. Det utgår en årsavgift av 1000 SEK/säsong för er som är över 18 år.  Betalas via internet till BG 5908-7387, skriv namn, medlemsnummer och ”årsavgift C 55 segling” som meddelande.

Ring  Oscar Johansson 0704-973708