Celebert besök

Den 1 mars gästades Sailing Ladies av Elisabeth Tyler, konstnärinna och ensamseglare.

Efter att i många år ha seglat i Medelhavet tillsammans med sin man, ändrades allt år 2011. Elisabeths man blev hastigt sjuk och hennes beskrivning av hur hon alldeles själv baxade ner honom i gummibåten och vidare till sjukhus är en berättelse i sig.

2013 fann hon sig själv som änka med en Monsun 31 liggande i Medelhavet. Båten och havet hade under många år varit Elisabeths arbetsplats och redan första sommaren efter makens död åkte hon ner till Grekland, där de hade befunnit sig när allt ställdes på ända, för att fortsätta sitt liv.

Då Elisabeths man hade varit både sjökapten och lots hade det varit givna roller ombord. Hon har nu fått lära sig allt om hur man lagar både inombordare och aktersnurror, för att inte tala om att sätta segel och ankra.

Sorgen efter mannen har varit stor och många gånger har Elisabeth varit på vippen att ge upp, men är nu på väg ner till Medelhavet igen. Det blir inte långa dagsetapper, 15 – 20 sjömil som mest berättade Elisabeth. Långa perioder ligger hon still och bara målar.

Elisabeth har öppet hus i sitt vinterviste i Borstahusen under påskens konstrunda. Sök på Konstrundan nordvästra Skåne.

media-upload.php.jpg