Träning 2018

SBKs träningsgrupper

Vill du börja träna i någon av våra grupper kontakta Hugo Johansson, 070-552 42 10.

Skanör Sailing Team

Skanör Sailing Team är för dig som har seglat ett tag och vill träna kappsegling. Vi strävar att bli bättre och stöttar varandra till framgång. Träning och tävling är bästa vägen till att förbättra sig. Vi seglar från tidig vår till sen höst. Vi som har fyllt 13 år ställer upp och hjälper till som hjälptränare (fender) i seglarskolan.

Optimist: Träningsgrupp för Optimistjolleseglare från blå nivå och uppåt.

E-jolle/Laser: Vår träningsgrupp för de som vuxit ur Optimistjollen och vill fortsätta utvecklas som jolleseglare.

Skanörs Sailing Team tränar tisdagar kl 17-19 (E-jolle/Laser),  onsdagar kl 17-19 (Optimist) och söndagar kl 10-13 (Optimist) kl 13-16 (E-jolle/Laser) från mars till november.

Ansvarig tränare: Hugo Johansson, 070-552 42 10

Utmanarna – Optimist

Efter seglarskolan är man välkommen att komma och träna i Utmanarna. Träningen sker på Grön nivå och är en naturlig fortsättning på seglarskolan. Segla är spännande och vi vill ha kul och lära oss segla bättre. Vi vill känna att vi behärskar båten i olika vindar och vågor. För att träna i Utmanarna behöver du inte ha en egen jolle även om det är en fördel. Klubben har 6 jollar att låna ut enligt först till kvarn.

Utmanarna tränar onsdagar kl 17-19 och söndagar kl 10-13 från juni till september.

Ansvarig tränare: Hugo Johansson, 070-552 42 10 och Gustaf Heister, 076-794 64 24

Träningsavgifter 2018
Skanör Sailing Team: 2000 kr/år
Utmanarna: 1500 kr/år. Går du i sommarens seglarskola ingår träningsavgiften.
Plats i jollebod: 150 kr/år och jolle
Hyra av Optimistjolle för tävling och träning utanför klubben: 500 kr/år
Hyra av C-55 för tävling och träning utanför klubben: 500 kr/år och person

För alla grupper ska man vara riggade och klara när träningen börjar!

Skanörs Masterseglare

Träning: lördagar kl 10-12. Riggad och klara kl 10.
Kostnad: 2000 kr/säsong
Nivån på träningen kommer anpassas beroende på seglare. Egen jolle är ett krav.
Anmälan sker via mail till: Hugojohansson95@gmail.com

Mastergruppens Facebook sida.

Praktisk information

Tänk på att vara klädd efter väder. Vid vattentemperatur under 10 grader är torrdräkt obligatorisk och under 14 grader gäller torrdräkt eller våtdräkt.

Att vara Optimistjolleförälder – en guide
Gjord av Optimistjolleförbundet i samarbete med SSF:s Seglarskola,