Junior SM avgjort – Optimistjollelandslaget nästa för Julius

17-20 juni seglades Junior SM på Ekoln vid Uppsala. Fem klubbar organiserar och har skapat en familjär stämning. 418 seglare i 7 båttyper samsas om vattenytan. SkBk representeras av Philip, Ville och Julius i Optimistklassen. Första dagen blev vindlös, andra dagen genomfördes 4 seglingar i mycket varierande insjöförhållanden och tredje dagen inleddes med stiltje. För seglarna blev det väntan fram till 15.30 då vinden kom och apan sköts ner. Två seglingar senare i fortsatt mycket varierande förhållanden var det dags för regattamiddag och sen snabbt i säng inför sista avgörande dagen.

Totalt fick seglingsledningen ihop 8 seglingar för stora Optimistklassen som i år var väldigt kompetent eftersom endast 13-15 åringar tävlade. Enligt svenska seglarförbundets nya riktlinjer tävlade de yngre i Opti 12-klassen. Philip, Ville och Julius kämpade väl i sommarvärmen och vid prisutdelningen meddelades att Julius lyckades ta sista platsen att representera Sverige i JNoM i Estland i sommar.

Grattis Julius och lycka till på nordiska mästerskapen i Estland!

Mer om Junior SM 2017