Kappsegling

Skanörs Båtklubb uppgraderar kompetensen som kappseglingsarrangör.

Klubben har skickat fyra senioraer på utbildning i kappseglingsfunktionärer. Deltagarna var Gustaf Reischmann, Björn Boklund, Olof Lundqvist  och Leif Wessel. Björn och Olof blir kappseglingsledare och tävlingsledare på röd nivå. Tävlingar upp till och med SM. Gustaf och Leif blir besiktningsmän upp till och med SM nivå. Lite oklart om det gällde ytterligare nivåer.  Båda utbildninngarna varade över helgen med övernattning i Värtahamnen. Besiktningsmännen fick praktik på ett segelloft på Lidingö Seglingsledarna fick prov både lördag och söndag de andra två endast på söndagen. Avskutningsvis träffadess vi över en öl i solnedgången på Kornhamnstorg i Gamla Stan med utvärderingar av vad vi gått igenom.

Kursledaren Tomas AndeerssonGustaf och tomas mäter segel och diskuterar hurKursutvärdering Söndag eftermiddag

Kursledaren Tomas Andersson,  Gustaf och Tomas mäter segel och diskuterar hur.    Kursutvärdering Söndag eftermiddag