Öresunds-Racen 26 augusti

Välkomna till Öresunds-Racen i Skanör som seglas lördagen 26 augusti.

Tävlingen arrangeras tillsammans med Kämpinge Vattensportklubb och är öppen för Optimistjolleseglare samt vindsurfare (Kona) på grön nivå som kommer från seglarskolan eller har tränat ett litet tag och är sugen på att pröva på kappsegling.

Inbjudan till Öresunds-Racen 2017 & anmälan

Deltagare

Gröna kappseglingsregler

PRAKTISK INFORMATION

Skanörs hamn är sommartid välbesökt både från sjöss och från land. Vackra sommardagar kan det bli trångt med badgäster, båtgäster och andra besökare.

Sjösättning av följebåtar: Sjösättning av följebåtar sker på slipen i Skanörs hamn. Bilar med följebåtar kör rakt fram när ni kommer till hamnen. För att undvika trängsel önskar vi att följebåtar sjösätts innan kl. 09:30. Därefter får sjösättning av följebåt ske efter seglarna lämnat hamnen för dagens seglingar. Upptagning av följebåtar får ske med beaktande av att seglarna har företräde till slip.

Parkering: Parkering av både bilar och trailers sker på parkeringen söder om hamnen. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen.

Avlastning jollar: Avlastning av jollar sker på södra parkeringen. Tag till vänster direkt när ni kommer till hamnen.

Omklädning: Omklädningsmöjligheter finns i klubbhuset samt i hamnens faciliteter för båtgäster där även dusch finns.

SÄKERHET

Vi uppmanar alla att speciellt säkerställa att din/klubbens jolle uppfyller säkerhetsrelaterade krav innan tävlingarna.

Tänk speciellt på följande:

• Tre stycken väl fastsatta flytkuddar utan skador, obs gäller även båtar med integrerade flyttankar.
  • Säkerhetslina till Centerbordet
  • Säkerhetsspärren till Rodret
  • Mastsäkring som låser masten
  • Max 100 mm avstånd mellan bom och ev. tamp (Hanfoten)