Torsdag 10 september, årets avslutande Torsdagssegling.

Så kom då den sista torsdagsseglingen med åtta deltagande båtar. Man kan ju tycka att vid detta laget borde rutinerna sitt på plats men så var alls icke fallet. Seglingsledaren Jan vill åtminstone en gång sätta sin genacker. Detta började han med inne i hamnen och när han sedan kom ut och skulle hissa igen blev det något galet. Han var däremot inte ensam i denna typ av strul. Betraktare i land menade att Herbert på något sätt inte kände igen sin gamla spinnacker som ersatte en under säsongen ituseglad. Kruxet var att fallhorn och skothorn var förvillande lika. På nästa undanvindsbog var det nog lite si och så med packning av nylonet för då blev det ett tidernas timglas som svårligen kunde rättas till. Figge en annan Möre 30 seglare valde bort nylonet och gick därför som på räls, utan något strul. Det ryktas om att även Björn trasslade till det i första sättningen av spinnackern.

Trots allt blev det en fin kväll med ostlig vind 5 m/sek och det hade lockat Richard Roth som har sin båt i Kanalen. Men han trasslade inte så mycket och det gjorde inte heller de två C55 som deltog, Ola Hallberg och Björn Flygare.  Banan gick via ”Tvåballongaren” utan ballonger för att sedan runda märke tre och åter till ”Tvåballongaren” och ut igen till märke tre för att sedan runda ”Tvåballongaren” igen och därpå rusa i mål. Banan blev en kryss läns historia med ett ovanligt resultat. Först över mållinjen blev Richard Roth som deltog för första gången i år. Mycket förtjänstfullt körde han om en halvtonnare i lä för de hade nog med trassel som det var.

Tvåa blev Björn Flygare, i en av klubbens C55, som hade en extra gast med förutom Oscar, nämligen Björns son som inte var  så gammal.

Trea blev Björn Boklund.

Avslutningsvis så bjöd Henry på ärtsoppa med pannkakor som efterrätt. Jan, seglingsledaren, beklagade att totalresultet inte var känt då även datorprogrammet trasslade till det.