Torsdagsseglingar

Torsdagsseglingarna 2017 börjar den 25 maj kl. 18.00 (start 19.00) och seglas sedan 17 torsdagar framöver varav 10 seglingar räknas i totalen. Vi har ett par nyheter för i år. En av nyheterna är att C55 seglar i en egen klass med start 10 minuter innan övriga. En annan nyhet år är att Sjöfartsverket har gett oss två nya rundningsmärke strax utanför hamnen. Det nya västmärket blir en naturlig begränsning av seglingsområdet och, när märket inte utgör en del av banan, skall passeras norr eller väster om. Allt för att vi skall ge samtliga båtar så lika förutsättningar som möjligt och undvika grundstötningar. Startlinjen kommer att flyttas något längre norrut och den boj som förr utgjorde den norra begränsningen, märke 7, är nu den södra begränsningen.

Nytt kort över banan finns här.

Torsdagseglingarna är en av klubbens höjdpunketer under den varma säsongen. Förutom båtägarnas möjlighet att deltaga ges utrymme i de deltagande båtarna för dem som vill segla men inte vill använda/eller har egen båt. Saknar du båt men vill vara med som gast kan du anmäla dig här eller se om det finns en ledig plats på någon båt här. Har du båt men saknar besättning så finns möjlighet att söka gast här respektive anmäla behov av besättning här.

Efter genomförd segling serverar klubbmästeriet ärtsoppa med dryck till enastående självkostnadspris.

Resultat för 2017 här

Resultat för C55 2017 här