Vår man på havet – Knösa Kenneth

Vad har ett får på SBK:s hemsida att göra? Jo,  El Cordero, vilket betyder lamm på spanska, men som också är namnet på Kenneths och Vidjas Allegro 33, var representerad på en militärparad i Melilla just när de var där.

Båtklubbens klubbafton den 2 mars bjöd på vår meste Atlantseglare Kenneth Petterson. Och eftersom det var torsdag, bjöds det naturligtvis på ärtsoppa också.

Kenneth började med att visa på svårigheten att på en timma sammanfatta ett helt livs seglingar. Bara över Atlanten har Kenneth gått 9 gånger, ofta som ensamseglare. På en karta fick vi följa El Corderos irrfärder.

Vidja, kärleksfullt Amiralen kallad av Kenneth, träffade han på Trinidad för snart 20 år sedan och de har sedan dess varit ett par. Senast de var nere i Västindien, 2014, firade Vidjas bror sitt bröllop, vilket vi fick se bilder på.

Interiörbilderna från El Cordero, Kenneths och Vidjas Allegro 33, visar ett fantastiskt finsnickeri. Och vilka massor av god mat det lagas på den båten!

På Gran Canaria, under senaste resan, var det dags att byta ut samtliga (nya) rostfria genomföringar till dito i mässing.

Den stora bockkranen i Puerto Pasito Blanco på södra Gran Canaria.

Som vanligt hade vi en mycket trevlig klubbafton. Vi fick höra om äventyr och se platser som de flesta av oss bara drömmer om.