Vindsurfing och Optimistjollar på Öresunds Cup

Öresunds Cup i Skanör lockade 26 Optimistjolleseglare och 12 Kona vindsurfare till grön kappsegling. Tillsammans med Kämpinge Vattensportklubb prövades ett nytt koncept med både jollesegling och vindsurfing för de som vill prova på kappsegling under lättDSC_0064samma former.

Dagen inledde med enfin frånlandsvind, 6-8 m/s. Optimistklassen genomförde 2 race där 1:a racet räknas in i Öresunds Cup. Under andra racet ökade vinden till 8-10 m/s och seglingsledningen beslutade att samtliga skulle segla in. Det var glada men trötta seglare som kom in i hamn. De flesta Optimistjolleseglarna verkade nöjda med 2 race i den tilltagande vinden. Kona-klassen samlade krafterna och gav sig ut på vattnet för ytterligare 2 race.

I Optimistjolleklassen vann Jacob Back från Lommabuktens segelklubb. Från SBK seglade Alexandra, Adam, Lisa, Jesper, Emil och Elin. Alla gjorde fint i från sig i den tidvis tuffa vinden. Kul att en ny generation Optiseglare är på gång!

Desirée Ekberg från KVSK vann Konaklassen.

Resultat och fler foton här

Tack alla seglare, föräldrar, coacher och funktionärer för en härlig dag!

Surf DSC_0038 DSC_0120